Weblap törések, avagy jobb, ha friss, ropogós

Weblap törések, avagy jobb, ha friss, ropogós

Érzékeny téma kerülgetett pár héttel ezelőtt, mégpedig a weblap feltörés.

Pár nálam lévő weboldalt meghackeltek, némelyik működésképtelenné vált, némelyik reklám oldalra irányított át. Sokat dolgoztam azért, hogy újra működjenek és tiszta legyen a kód.

Rengeteg kérdés merül fel ilyenkor, amikre hoztam pár cikket, hogy képbe légy a válaszokkal. Az én nagy kérdésem az, hogy ki a felelős a törésért? Kit szidjunk? A webfejlesztőt? A tárhelyszolgáltatót? A WordPress-t?

Webfejlesztőként én nem ludast keresek, hanem megoldást. Amíg mindent megteszek az oldalak biztonságáért, amíg tudom, hogy az oldalaim jó helyen vannak, addig nem tudok mást tenni csak azt, hogy elfogadom, ilyen van és létezik. Egyet tehetek, folyamatosan monitorozom az oldalakat, frissítem, kezelem. Ezt kevés oldal, és meghatározott kereteim híján ingyen végeztem, viszont egyre több feladatot kell ellátni, mert a hackerek biz dolgoznak, muszáj keretet adnom neki, és annak érdekében, hogy profin el tudjam látni ezeket a feladatokat, csomagajánlatokkal fogok a jövőben érkezni. Ezek az ajánlatok érted fognak működni, azért, hogy a profi, minőségi munka számomra is fejlődést jelenthessen és az eddiginél is elkötelezettebben állhassak a rendelkezésedre.

És akkor a cikkek alább, amik a hackeléses kérdéseitekre adnak válaszokat:


Tolvaj Sándor

Helló! Tolvaj Sándor vagyok. Arculatot tervezek és weblapokat alkotok. A megjelenésmentort azért álmodtam meg, hogy segíthessek neked is elindulni sikeres vállalkozói megjelenésed kialakításában. Amennyiben kérdésed, javaslatod, észrevételed van felém, keress bátran!


Share This