Weboldal karbantartás

Tartalom módosítás, tartalom feltöltés, támogatás

Egy weboldal üzemeltetése folyamatos törődést igényel.

Mint ahogy az életed zajlik, a világ fejlődik, új hírek röpködnek a médiában, folyamatos információáradatban létezel, így fontos lépést tartani ezzel az áramlattal a weblapunkon keresztül is.

Új szolgáltatásokat találsz ki, vagy a meglévőket fejleszted, ezt fontos, hogy kommunikáld a weblapodon keresztül. A weboldalad egyben céged szócsöve is, ahol akár blogbejegyzések, hírek formájában közzétehetsz írásokat. Ahhoz, hogy a keresők is értékelni tudják webes megjelenésedet, elengedhetetlen a mozgó – folyamatosan frissülő tartalom.

Viszont Neked, mint vállalkozónak nem biztos, hogy van időd ezzel foglalkozni.

Ekkor jövök én a képbe.

Meglévő tartalmadat szívesen aktualizálom, frissítem igényeidnek megfelelően, továbbá az új tartalmak feltöltésében tudok számodra segítő kezet nyújtani. Te csak átadod nekem a módosítási kérésedet, vagy az új anyagodat, amit fel szeretnél tölteni a weblapra, és én elhelyezem a megfelelő helyre. Amit feltöltök, azt ellátom keresőbarát címkékkel, és beállítom az adott tartalmat úgy, hogy mind az olvasóid, üzletfeleid, mind pedig a keresők technikai oldalról relevánsnak és érdekesnek találják.

Szükség esetén szövegíró segítségét kérve magát a tartalmat is segítek létrehozni.

WordPress rendszerfrissítés, bővítmény frissítés

Én legfőképp a WordPress tartalomkezelő motort használom, amiről ide kattintva olvashatsz, amennyiben még nem tudod mi az. Ennek a rendszernek az előnye a könnyen kezelhetőség, rugalmas fejleszthetőség.

Viszont mint minden szoftvernek, ennek a rendszernek is van igénye arra, hogy időnként javítsuk, fejlesszük, aktualizáljuk a kiszolgáló programkódot, ami mögötte van. Sok szoftvert és weboldalt azért tudnak feltörni, mert elavult programverziót használnak a háttérben. Mint ahogy a hackerek, akik ezzel foglalkoznak, úgy a szoftverfejlesztők is folyamatosan fejlesztik a programjaikat. Ezért annak érdekében, hogy lépést tartsunk a technikával, folyamatosan szükségeltetik az oldalra ránézni, és az esetlegesen elavult komponenseket aktualizálni.

A programfrissítés egy viszonylag egyszerű folyamat annak, aki ért hozzá – ezért ezt a műveletet érdemes szakértőre bízni.

Amikor megbízol a weboldalad szoftverének a frissítésével, minden esetben készítek biztonsági mentést róla, mielőtt belevágok. Így az esetleges hibák felmerülésekor egyszerűen vissza tudunk állni az előző verzióra. A biztonsági mentést követően készítem csak el a frissítést. A frissítés közben nincsen leállás, semmit nem vesz belőle észre a látogatód. Főképp, hogy abban az időszakban végzem el, amikor kevesebb látogatóra tudunk számítani. Ilyenek a hajnali és a késő esti órák.

Weboldal karbantartás részterületeim:

  • WordPress tanácsadás
  • WordPress bővítmény frissítés
  • WordPress rendszer frissítés
  • tartalom módosítás
  • tartalom feltöltés
  • webes támogatás
  • szövegírás
  • weblap- és webshop fordítás

Lépj kapcsolatba velem még ma!

Share This